Renginiai: antrasis D1Sport driftingo čempionato etapas Kėdainiuose

Birželio 18-19 dienomis Kėdainiuose, Daukšių aerodrome vyks „D1Sport“ auto klubo organizuojamas dviejų dienų auto festivalis, kuriuo metu rengiamos slalomo, „Gymkhanos“ varžybos ir vyks antras „D1Sport driftingo čempionato“ (DDC) etapas.

Visą pranešimą skaitykite čia:

Dvi dienas truksiantis auto festivalis žada tapti įdomiu renginiu auto sporto gerbėjams. Organizatoriai laukia apie penkiasdešimt lenktynininkų iš Lietuvos ir kaimyninių Latvijos ir Rusijos.

„Daugelis „driftininkų“ labai apsidžiaugė Kėdainių aerodromo „atgimimu“. Šioje trasoje galima pasiekti didesnį greitį ir daryti tai saugiai. Todėl sulaukėme gausaus kaimynų latvių dalyvavimo, kas mus labai džiugina. Sezono atidarymo šventė Vilniuje parodė, kad „drifto“ pilotai kelia savo lygį, tapo drąsesni ir pasitiki savo jėgomis. Žiūrovams tai žada daug įdomių akimirkų“, – artėjantį renginį komentavo „D1Sport“ klubo prezidentas Kastytis Alekna.

Ypatingą dėmesį varžybų organizatoriai skyrė renginio saugumo užtikrinimui. Lenktynių trasa bus aptverta tvora, o žiūrovų zona bus patraukta nuo trasos į saugų atstumą. Zonoje prie trasos žiūrovams bus griežtai draudžiama vaikščioti, o tvarką joje prižiūrės Kėdainių policijos pareigūnai.

Iš kitų miestų į auto festivalį atvykę dalyviai ir žiūrovai turės galimybę pernakvoti netoli renginio vietos įrengtoje stovyklavietėje.
„D1Sport“ auto klubas nėra abejingas socialiai atsakingai veiklai. Į festivalį jie pakvietė visus Kėdainių vaikų globos namų „Saulutė“ auklėtinius, kurie stebės varžybas nemokamai. Auto klubas taip pat daug dėmesio skiria saugaus ir atsakingo eismo propagavimui.

Šiais metais „driftingo“ čempionatą pirmą kartą rengia „D1Sport“ komanda iš Vilniaus. Planuojama, kad DDC čempionatas, kuriuo metu bus išsiaiškinta kam atiteks 2011 metų „Drifto karaliaus“ titulas, vyks penkiais etapais skirtinguose Lietuvos miestuose.

Parengta pagal D1Sport.lt pranešimą spaudai.
Daugiau informacijos www.d1sport.lt