Autoportretai iš Hillclimb lenktynių @ Rechberg, Austrija

Mūsų bendražygis ir mielas draugas Justas apsilankė hillclimb lenktynėse Austrijoje ir dabar turite galimybę pasigrožėti vaizdais ir įspūdžiais iš pirmų lūpų.



Ką gi mielieji siauraakiai, šį kartą jūsų teismui vakarų europos automobilizmo šedevrai ir ne tik :) Lenktynės pavadinimu Hillclimb / Downhill / Uphill and shit, visuomet sukelia daug aistrų ir ilgų diskusijų… Teko apsilankyti Austrijoje, o tiksliau Rechberge, kur nuo neatmenamų laikų vyksta Hillclimb lenktynės.



Tikrąja ta žodžio prasme, tai yra kopimas i viršūnę ir tik greičiausiems pasiseka ją pasiekti, tam reikia kantrios technikos, geros tarpinės prie vairo ir fortūnos palaiminimo, nes sąlygos gana sudėtingos: posūkių daugiau nei įmanoma suskaičiuoti, siauras kelias, kelio apsaugos kurios neatleidžia klaidų, o dar kalnų oras nesirenkantis kada paduoti lietaus.

Nesu technikos eGzpertas todėl vaikiausi kėbulo linijų, preciziškai surinktų „kovinių ginklų“, užburia vien faktas – pilnas parkas raritetų kuriuos esi matęs dokumentiniuose filmuose ar žurnaluose, pro EVO praeini kaip pro Audi 100, kai už 10 metrų stovi Opel GT/E.
Ką jau kalbėti apie Renault Alpine.

Žinoma negaliu nepaminėt EDLINGER E30, kuris trasoje kurtino mases žmonių sukdamasis iki nekuklių 11K rpm su V8 Indy Racing varikliu… Apie jį daugiau galite paskaityti čia.
Turbūt šiam kartui tiek, pateikiu kelis,nekantriai laukiančių lenktynių dienos, automobilių portretus.

Laukit foto istorijos tęsinio…