Chill’n’Grill 2018: tik tikriems entuziastams

Didžiausias Baltijos šalyse automobilių kultūros festivalis, į kurį patekti galės tik tikri automobilių ir motociklų entuziastai – tokį Lietuvoje nematytą formatą šiais metais išbandyti ryžosi mūsų komanda.

BACK TO THE ROOTS, tai posūkis, kurį vadiname savotišku grįžimu prie renginio šaknų, mat devynerius metus iš eilės organizuojamas festivalis gimė iš draugų būrio sugalvoto automobilių entuziastų susitikimo. Kelis pastaruosius metus džiaugėmės, kad festivalis nuolatos auga, tačiau pastebėjome ir tai, kad kasmet į „Chill’n’Grill“ atvažiuoja tie, kurie automobilius modifikuoja seniai ir turi, ką parodyti, kas beabejo žiauriai smagu, tačiau naujokų, „užsikrėtusių“ modifikavimo liga, stinga.

Tai viena pagrindinių priežasčių, lėmusių tokį netikėtą posūkį mūsų organizuojamo festivalio istorijoje: paskutinį liepos savaitgalį, liepos 27-29 dienomis, vyksiančiame „Chill’n’Grill“ dalyvaus tik tie, kurie turės modifikuotą ir į festivalio parodą atrinktą automobilį ar motociklą, bei jų draugai.

„Norėjome susigrąžinti tą jausmą, kai eini per festivalį ir girdi, kad visi kalbasi apie savo ir draugų automobilių projektus, o didžioji dauguma renginio dalyvių yra susiję su automobilių kultūra“, – aiškino Mantas, JDM.lt.

Šis pokytis didžiausias, tačiau ne vienintelis. Šiemet nusprendėme, kad naujam formatui reikia ir naujos vietos. Pastaruosius trejus metus „Chill’n’Grill“ organizavę Dauguose, Alytaus rajone, šiemet jie persikelia į Marijampolės apskrityje prie Vištyčio ežero esantį kempingą „Pušelė“.

„Nauja festivalio vieta kiek skiriasi nuo senosios, tad paroda bus kiek mažesnė. Tai, viena vertus, reiškia, kad skirsime daugiau dėmesio projektų kokybei, todėl jeigu šiandien kažkas svarsto, ar padirbėti garaže daugiau, galime pasakyti – tikrai taip. Antra vertus, norisi padrąsinti tuos, kurie pastaruosius metus niekaip neišdrįsdavo parodyti savo projektų – labai lauksime dar nematytų automobilių ar motociklų“, – akcentavo Žygimantas, JDM.lt.

Atranka į „Chill’n’Grill“ prasidės balandžio 1-ąją ir tęsis iki liepos 1-osios – tris mėnesius. Tiek laiko turėtų užtekti užbaigti darbus ir užpildyti festivalio dalyvio anketą.

Šiemet nusprendėme nelaukti iki paskutinės atrankos dienos ir įdomiausių projektų autorius gerokai anksčiau informuoti, kad jie atrinkti ir jau gali skaičiuoti draugus, kuriuos pasiims kartu į „Chill’n’Grill“.

Nepaisant pokyčių, geriausios „Chill’n’Grill“ tradicijos išlieka: tris dienas vyksiančiame festivalyje viskas suksis apie modifikuotus automobilius ir motociklus. Laukia „limboׅ“ rungtis, kai žemiausias automobilis bus išsiaiškintas važiuojant po vis žemyn leidžiama kartimi, vadinamajame „Cat-walk“ bus pristatyti 16 geriausių festivalio automobilių, o jungtinė festivalio komisija išrinks geriausius japoniškus, vintažinius, Europos rinkai skirtus bei įvairius stilius atspindinčius projektus.

Praeitų metų filmas net tik apie “Chill’n’Grill”:

Šių metų CnG FB event’as:
https://www.facebook.com/events/143313026361583/